Снимка: БулФото
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова за пореден път обясни тази сутрин, че ще обяви решението си дали да се кандидатира за нов мандат в началото на септември. Въпреки това, тя призна, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в столицата.

"За да променяме града си, ние трябва да променим себе си, екипа си, начина си на работа", категорична беше кметицата пред БНТ.

Oще по темата

Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, потвърди, че промени в екипите на партиите за местните избори ще има и в други населени места.

"Това, че трябва да се разчиства е наша практика и принцип от създаването на ГЕРБ. Когато има съмнения, отговорният начин е да изчистим екипа, да покажем на хората, че за нас най-важно е развитието на града", поясни тя.

Иначе столичният градоначалник изтъкна, че по-голямата част от  големите ремонти в София ще приключат до началото на учебната година.

Работата ще продължи на улица "Сребърна", където се изгражда нов канализационен колектор.

Фандъкова съобщи, че в заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България", където работите ще приключат до края на месеца. До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

В срок се движели и ейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври.

До средата на 2020 година пък кметът очаква да завърши и изграждането на следващата отсечка - от "Овча купел" до "Горна Баня".

"Това е мой личен приоритет. Не допуснах да се спре, защото спирането и пускането на метрото не е детска играчка. Много е важно строителството да продължи. Имаме планове и проекти за следващите отсечки", изтъкна Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Joko

преди 4 години

Фандъкова, София не е твоят град. Ти си една от многото пришелци ( забрави ли от къде се довлече на жълтите павета) ! .

24

Анонимен

преди 4 години

Мън -мън- мън......

23

Пешо

преди 4 години

Тая излезе по умна от Цецо разкара Цецо и сега тя е любимката на Цецо ?Е Цецо прецака те Фандъкова и ти отиде улевоооо?

fallback