Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Oще по темата
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще реши дали да се бори за още един мандат като градоначалник през сепетмври.

ГЕРБ търси нови кметове в поне още три областни градове

"Ще взема решение дали да се включа в надпреварата през септември, когато ще го обявя", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Фандъкова вече има подкрепата на някои от районите на София, но се изчаква приключването на всички номинационни събрания в структурите на ГЕРБ.

Относно издигането на кандидатура от гражданската инициатива "Спаси София", кметът коментира, че инициативата е политическа, а не гражданска.
 
"Желая им да работят наистина с желанието да променят града, не само да пречат за неговата промяна, което често се случва. Предстои следващата година да бъде цялостно реконструиран заедно с подмяна на трамвайните релси, и транспортният тунел, който свързва "Люлин" с "Тодор Александров". Много важно е за безопасността на хората. В момента се работи по тавана, сменя се осветление, отводняване се прави. Изобщо се работи най-вече по безопасността на хората. Искам да подчертая, че настилката е прилична", коментира тя.

Ремонтът на ул. "Иван Вазов" е бил забавен, заради подмяната на сложната подземна инфраструктура. Очаква се дейностите да приключат до средата на август, когато ще бъдат изчислени и евентуални глоби за изпълнителите. В Общинския съвет тази седмица ще се гласува предложението общината да закупи и запази къщата на Яворов за литературен музей, допълни още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

marquise

преди 4 години

Ако ГЕРБ иска да си направи сепуко, нека издигне кндидатурата на г-жа Фандъкова за пореден кметски мандат на София.Тогава местните избори за кмет ще станат поредната реплика от последните избори за Президент.

36

АК-47

преди 4 години

Само това не! Тази зомбирана женица не разбра ли, че не става за тази работа. Ама докато не се нагушата мафиотските фирми с нашите пари, тази кукла на конци много им е удобна. Сега и онзи със златните ланци, като го изберат, циркът в България ще е пълен. Абе българи, докога ще гласувате за гробокопачите си....

35

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ губи гласове.Не може вече да разчита само на ромите и държавните служители.Преди евровотът дори решиха да се коалират с умрялото СДС.Жертваха едно избираемо място за сашо йорданов.Сега са се изплашили че фънда няма да спечели.Загубата на София ще е краят на управлението на мафиотът Борисов.Приятелят му Тайпи изгуби Истанбул той пък ще загуби София.Надяват се Гешев да не повдига обвинения срещу тях.Ама знае ли човек,оня може и да забрави КОЙ го тури на тоя пост

fallback