Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Няколко имена се спрягат в БСП за кандидат на социалистите за кмет на София на предстоящите в края на октомври местни избори.

Oще по темата
Сред тях са омбудсманът Мая Манолова, синът на Николай Хайтов - архитект Здравец Хайтов, соцдепутатът проф. Иво Христов, бившият кмет на Благоевград и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев, лидерът на БСП - София Калоян Паргов и шефът на икономическата комисия в парламента Петър Кънев, съобщава "24 часа".

Номинациите идват от основните партийни организации и предстои да бъдат обсъдени първо на районни конференции, а в началото на септември Градският съвет на БСП ще избере само един от кандидатите. Решаващата дума обаче ще бъде тази на Националният съвет на партията.

Както е известно, Мая Манолова е сред най-желаните от социалистите в София, но самата тя все още не е обявила своето решение дали би се впусната в борбата за кметския стол. Ако го направи, то по-скоро тя ще се яви като независим кандидат, а БСП може евентуално да я подкрепи.

Лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов е събрал много номинации и за водач на червената листа за общински съветници.

От БСП вече обявиха и 12 от своите кандидати за районни кметове, които ще трябва финално да получат одобрението на Националния съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Йорданка Боровчанска

преди 4 години

Боровчанката Йорданка Фандъкова произхожда от комунистическо семейство. Родителите на Фандъкова са активни борци против фашизма и капитализма. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.До "Мая Костинбродска": Написах го заради твоя пост. За да видиш колко лесно се правят подобни спекулации.

63

Мая Костинбродска

преди 4 години

Кюстендилката Мая Манолова внучка на секретаря на държавния глава Тодор Живков д-р Никола Манолов и усмихнат член на БСП, е омбудсман и се грижи за гражданските ни права пример за чудна българска демокрация. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.

62

Нищо ново

преди 4 години

До Манoлова - жалка: Жалък т'рол си ти, драги. Ако поне един кмет на София е свършил за хората толкова, колкото е направила Мая Манолова като омбудсман, щяхме да сме много по-добре.Нека софиянци си избират всеки път Фандъкова. Докато поумнеят. Все някога ще стане.

fallback