Снимка: БГНЕС
fallback

Австрийска парламентарна комисия очаквано одобри решение за удължаване на коронавирусния локдаун с 10 дни, като така общата му продължителност стана 20 дни, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Oще по темата

По-рано австрийското правителство бе заявило, че локдаунът ще продължи максимум 20 дни.

На фона на увеличаването на дневния брой на заразените с коронавирус, правителството въведе нов локдаун, който започна в понеделник миналата седмица. По този начин Австрия се превърна в първата западноевропейска страна, която въвежда локдаун тази есен.

Около 67 процента от австрийците са напълно ваксинирани срещу коронавируса, което е малък брой за Западна Европа. Мнозина австрийци се отнасят скептично към ваксините - възглед, който се подкрепя и от крайнодясната Австрийска партия на свободата, която е третата сила в австрийския парламент.

Локдаунът в Австрия се очаква да продължи до 11 декември. Общият брой на починалите от ковид в Австрия е 12 492.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Алекс

преди 2 години

67% ваксинирани и локдаун.Ваксините не оправдаха очакванията.

26

Стар

преди 2 години

Синът ми живее в Германия и не иска да се ваксинира. Чудя се какво ще прави от февруари когато тръгнат с немските овчарки по улицата да ги ловят и да ваксинират за тяхно добро..?!?

25

Анонимен

преди 2 години

Бреййй, че загубени хора. Те затварят всичко, ние сме в процедура по отваряне. Срещу нас да бягат не могат да ни стигнат. Не могат компетентно да се справят с ковид ситуацията. Ако бяха умни щяха да поискат съвет от нашите топ ковид лауреати и сега и те да отварят и да не спазват никакво мерки. Защото тук в Бг почти не се спазват мерки освен тук там да се носи маска и децата да учат онлайн.

fallback