Снимка: БГНЕС

Проектозакон за въвеждане на задължителна ваксинация срещу Ковид-19 в Австрия предвижда глоба за отказ от ваксинация до 7 200 евро, съобщи австрийският вестник Die Presse, позовавайки се на документ, разработван от австрийското правителство.

Според проектозакона задължителната ваксинация срещу коронавирус ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия от февруари 2022 г. Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде 3600 евро или четири месеца затвор. Тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация, ще бъдат изправени пред огромна глоба от 7 200 евро.

Изключенията ще включват хора, които са изложени на риск за живота и здравето поради ваксинация, бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември, след което трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

Заради четвъртата вълна на пандемията австрийското правителство обяви план за въвеждане на задължителна ваксина срещу Ковид-19 от февруари 2022 г. Тази мярка се оказа непопулярна в австрийското общество и предизвика масови протести в цялата страна с участието на десетки хиляди хора в подкрепа на правото за избор за ваксинация.

Коментари Напиши коментар

123

БРЦК

преди 1 месец

ЕС -населението мре 60 на сто са мъртавци. Много гинат шествия с некролози се правят в Италия Австралия Холандия.... Това са убийци и всички които им сътредничат са престъпници

122

До програмист

преди 1 месец

Човек, гледай по-надалеч от антиваксърството и ковида. Това, което се случва в Австрия е много опасно. Това е прецедент и може да донесе много бъдещи беди. Утре в името на общественото здраве могат да решат да ни изследват за каквото пожелаят, задължително, и при наличие на показатели, гени, които не са в "граници", да биваме лишавани от право да имаме деца, да учавстваме в избори и тн. Примерно.. Тук ме става вече въпрос за-против ваксините

121

Анонимен

преди 1 месец

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГАТЛИНГ И МРЪСНИТЕ АНТИВАКСЪРИ В МАУТХАУЗЕН!...