Снимка: БГНЕС

Според доц. Атанас Мангъров новият щам на COVID-19, "Омкрон", е знак за края на пандемията.

Пред медиите той коментира, че Омикрон нулира всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него.

Още по темата
Според първоначалните данни, макар и на този етап недотам достоверни, новият вариант на COVID-19 причинява сравнително леко заболяване, което ще даде възможност на заразените да се движат в обществото, ще заразяват другите, а това ще доведе до така търсения краен групов имунитет, обясни теорията си инфекционистът.

Доц. Мангъров е категоричен, че всички опити за всяване на поредна порция страх са крайно неуместни.

А призивите за 100-дневен срок за създаване на ефикасна ваксина срещу Омикрон (председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към Pfizer), ще бъде изцяло на гърба на хората, на които ще бъде направена тази ваксина, отсече още медикът, който е известен с крайните си оценки за развитието на пандемията от коронавирус.

Коментари Напиши коментар

404

Анонимен

преди 1 месец

До 313!Абе нещастно човече: колко гласували за Мангъров на изборите?То и Васил Петков да беше сложил до Шкембе войвода и за него никой нямаше да гласува!

403

Анонимен

преди 1 месец

Ваксинираните много зли. Може да е страничен ефект.

402

Време е

преди 1 месец

Мангъров да се показва по канал 3,където са врачките и ясновидките Помним, че преди година и половина твърдеше, че краят на пандемията ще бъде през лятото на 2020, после твърдеше същото за лятото на 2021. Някой все още вярва ли му?