Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Плавно се покачва броят на настанените в болници. Това засега не налага въвеждане на нови мерки, е позицията на Българската болнична асоциация.

По данни на Националната здравноосигурителна каса към момента у нас са заети 80% от леглата за Ковид болни. Според Българската болнична асоциация няма препълване на болниците и не се налага затягане на мерките, нужно е само те да се спазват.

Oще по темата


"Винаги е било възможно, но и в момента има разписан план, по който броят на леглата, определени за Ковид, би могъл да се променя в зависимост от необходимостта, която изпитваме в момента в държавата. Със сигурност това не е пределът на болничните легла, които можем да отделим", заяви председателят на ББА адв. Свилена Димитрова в "България сутрин".

94% от пациентите с коронавирус, които са настанени за лечение в болница, са неваксинирани. Това обяви пред Bulgaria ON AIR консултантът на Столичната община по ваксинационния процес проф. Тодор Кантарджиев.

Според него здравното министерството не е направило всичко необходимо, за да се стигне до масова ваксинация у нас. А според последните проучвания новият вариант на коронавируса - Мю вариантът, се разпространява много по-бавно от Делта варианта.

При продължаващия ръст на хоспитализираните у нас, при четвъртата вълна на коронавируса, едва 6,5 на сто от хората, които се лекуват в болници, са вече ваксинирани с една или две дози, допълни проф. Кантарджиев. Единици са хората с ваксина, които са в тежко състояние, подчерта той.

Към момента в болници са настанени над 4600 души, от които 373-ма са в интензивни отделения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

има

преди 2 години

няколко празни редав некролога тивсеки ще си запьлни собствената дупка но алчниците искат насила да ни затриятвраговете са доста но истината ще ни направи свободнивече знаем какви са

22

681

преди 2 години

Болниците в България са от времето на Атилкесе Маджар(хан Аспарух).

21

до 23

преди 2 години

До до 93

fallback