Комедията "Запознай се с малките" оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от 34 милиона долара от продажбата на билети през дебютния си уикенд на екран, предадоха световните информационни агенции.

Коледа е семеен празник и едва ли е най-подходящото време за уестърни. Подредбата в боксофиса е доказателство за това.

Начело в класацията е семеен филм, въпреки лошите отзиви на критиката. За сметка на това лентата "Непреклонните" – умел римейк на класическия уестърн с Джон Уейн, режисиран от любимците на критиката братя Коен, заема второто място.

Приходите от продажбата на билети за филма през уикенда възлизат на 25,6 милиона долара.

И двата филма дебютираха на екран в сряда, точно преди празниците. За петдневния период за "Запознай се с малките" в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на обща стойност 48 милиона долара, а общите приходи на "Непреклонните" възлизат на 37 милиона долара.

На трето място в боксофиса е триизмерната фантастика "Трон: Заветът", която миналата седмица оглавяваше класацията. Приходите от продажбата на билети за филма през уикенда възлизат на 20,1 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в боксофис класацията в Северна Америка заемат "Хрониките на Нарния: Плаването на "Разсъмване" – третият от поредицата филми по романите на К. С. Луис, и първата триизмерна екранизация на "Мечокът Йоги".

Приходите от продажбата на билети за двете ленти са съответно 10,8 милиона долара и 8,8 милиона долара. 

Още по темата

На шеста позиция е спортната драма The Fighter на режисьора Дейвид Ръсел с 8,5 млн. долара, а на седма – комедията "Пътешествията на Гъливер" по Джонатан Суифт с актьорите Джак Блек, Джейсън Сийгъл, Аманда Пийт и др.

Осмото място е за драмата на Дарън Аронофски "Черният лебед" с Натали Портман, Мила Кунис и Уинона Райдър.

Последните две позиции са за анимацията "Рапунцел и разбойникът", която е в класацията за пета седмица и за "Туристът" с Джони Деп и Анджелина Джоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase