Триизмерната фантастика "Трон: Заветът" през премиерния си уикенд оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 43,6 милиона долара.

Лентата на режисьора Джоузеф Козински бе обявенa за „Аватар“ на 2010 заради изключително успешното и зрелищно използване на 3D технологиите в нея.

Фамилният филм на Дан Акройд "Мечето Йоги" през премиерния си уикенд зае второ място в боксофиса с 16,7 милиона долара. Главните герои в лентата са озвучени от Дан Акройд и Джъстин Тимбърлейк.

Победителят на миналата седмица – третият филм от поредицата по романите на К. С. Луис "Хрониките на Нарния: Плаването на "Разсъмване" е на трето място с постъпления от продажбата на билети в размер на 12,4 милиона долара.

Изненадващо, боксьорската драма с Марк Уолбърг и Крисчън Бел The Fighter пък се качи на 4-та позиция с 12,2 млн. долара, изпреварвайки неуспешно представящия се филм с Анджелина Джоли и Джони Деп „Туристът“. Лентата, която очевидно е далеч от връщането на огромната си инвестиция, разказва за американски пътешественик, въвлечен в опасната игра на агент на Интерпол.

Шестата позиция е за новата рисувана анимация "Рапунцел и разбойникът", претворяваща класическата приказка по нов и шеговит начин.

Още по темата

След нея се нарежда новият филм на Дарън Аронофски Black Swan – балетен трилър, в който белият лебед Натали Портман открива тъмната си неподозирана страна, срещайки черния си двойник – Мила Кунис (Mila Kunis)...

Осми в боксофиса тази седмица е новата романтична комедия с Рийз Уидърспуун („Професия блондинка“) "Как да разбера", разказваща за нестандартен любовен триъгълник.

Последните две позиции са за "Хари Потър и даровете на смъртта I" и екшъна "Неудържим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase