"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" остана начело на боксофис класацията в Северна Америка през уикенда, с 50,3 милиона щатски долара приходи.

Приходите от предпоследния филм за момчето магьосник са 220,4 милиона долара за 10 дена в Северна Америка и 38,2 милиона долара по света.

На второ място е новият анимиран мюзикъл на Дисни "Рапунцел и разбойникът" с 49,1 милиона долара. Екранизацията на класическата приказка идва цели 20 години след последната – „Красавицата и звярът“ от 1991 година.

Филмът, в който вместо принц в кулата на Рапунцел нахлува самовлюбен разбойник, а там вместо нежна принцеса го очаква бойна мадама, надхвърли всички очаквания. Анимацията спечели 69 милиона долара за 5 дни след премиерата си и така се нареди на второ място по приходи през уикенда след Деня на благодарността.

Още по темата

Третото място в боксофиса е за анимацията "Мегаум" с 12,9 милиона долара, а четвърти е дългоочакваният мюзикъл в Шер и Кристина Агилера – "Бурлеска" ($11,8 долара).

На пето място е "Неудържим" с 11,75 милиона, следван от романтичната комедия с Ан Хатауей „Любовта е опиат“.

Седми в класацията тази седмица е екшънът „Безпощадно“, в който Скалата мъсти на всички, които са го натопили за току-що завършилия 10-годишен престой в затвора.

С няколко позиции падат комедията на режисьора Тод Филипс с Робърт Дауни-младши „Път с предимство“ и екшънът с Ръсел Кроу „Следващите три дни“.

Десетата позиция е за „Сутрешен блок“, спечелил приходи за уикенда от 4,03 милиона долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase