"Хрониките на Нарния: Плаването на "Разсъмване" – третият от поредицата филми по романите на К. С. Луис, оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от 24,5 милиона долара от продажбата на билети през дебютния си уикенд на екран.

Явно решението на продуцентите след мрачната втора част да върнат поредицата към детската аудитория се е оказало успешно и резултатите са очевидни.

На второ място със 17 милиона долара е романтичният трилър "Туристът" с Джони Деп и Анджелина Джоли, а на трето – триизмерната анимация "Рапунцел и разбойникът" с 14,6 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в боксофиса заемат първата част на последния филм за приключенията на момчето магьосник "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" и екшънът "Неудържим". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда възлизат съответно на 8,5 милиона долара и 3,8 милиона долара.

Още по темата

Следва го новият филм на Дарън Аронофски – Black Swan, с участието на Натали Портман, Мила Кунис и Уинона Райдър, който в дебютния си уикенд успя да стигне едва до шеста позиция, с 3,3 млн.

Седмото място е за кинодебюта на Кристина Агилера, в който тя си партнира с носителката на Оскар – Шер. "Бурлеска" (Burlesque) тази седмица е с приход от едва 3,2 млн., а до момента печалбите му възлизат на 32,5 млн. долара, при бюджет от 55 млн.

Романтичната комедия с Ан Хатауей и Джейк Гиленхаал "Любовта е опиат" (Love and Other Drugs) е на осмо място, следвана от трагикомичната драма "Път с предимство" с Робърт Дауни Джуниър, която е шеста седмица в класацията.

Последна по приходи през уикенда е анимацията "Мегаум", с 2,5 млн. през уикенда, общо 140 в САЩ и 188,7 в цял свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase