Новата серия Huawei Pura 70 влезе силно на българския пазар с още по-сериозна заявка в сферата на модата, изкуството, градската култура и мобилната фотография. Нейната премиера обедини знакови фигури на българската сцена в разнообразни проекти.

Един от тях се състои от две градски изложби, заснети с Huawei Pura 70 Ultra, реализирани съвместно с популярните гайдове за градска култура Go Guide и Programata.bg. В него две много различни фото колекции намират временен дом в две обични софийски заведения, носещи вайба на съвременния град.

Герой на първата такава изложба е полулярният изпълнител Константин Трендафилов – Papi Hans, който се радва на изключителна творческа година с нови парчета, препълнени концерти и подготовка на нов албум. Фотограф е Темелко Темелков, доказано име както в модната, така и в градската фотография, автор на множество творчески проекти и изложби през годините.

Двамата стават част от интересен творчески експериемнт – заснемане на две паралелни фотосесии, като и в двете смартфонът има ключови, но различни роли. В едната той е в ръцете на Papi Hans, част от серията модни аутфити, които дължим на Цветомир Горанов. Заснета е с професионален фотоапарат, с професионално осветление, по всички правила на модните фото сесии с продуктово позициониране на серията Pura 70 за съвременните комуникационни канали.

В другата флагманът на серията - Huawei Pura 70 Ultra, влиза в ролята на снимачното устройство. Лидер в класацията на DxO Mark, той е винаги наличният инструмент, камерата, която всеки от нас би могъл неизменно да носи със себе си. Ненатрапчива, лесна за използване, с феноменално висока светлочувствителност и скорост на заснемане, тя позволява улавяне на автентични, неаранжирани кадри, често разкриващи по-добре вътрешния свят на човека, такъв, какъвто е, без неминуемото напрежение да го покаже пред големия обектив. Изпълнението на фотосесията в черно-бяло подчертава акцента върху уловената емоция в образ, който не разсейва с цветове и аксесоари. Точно тя оживя за две седмици в градската среда, благодарение на домакинството на The Family Coffee Roasters, чудесно ново заведение в сърцето на София, където можете да се радвате на уникални селекции кафета, приготвени по различни рецепти. Ако сте я пропуснали или искате да си я припомните, тя продължава своя живот онлайн тук.

„Изборът на локации за този проект не е случаен“, коментира Емилия Кирилова, ПР мениджър на Huawei Device Bulgaria. „Huawei Pura 70 Ultra притежава стил и фотографска мощност от най-висок клас, но също така носи цялостната идея на Huawei за демократизиране на технологиите. Ние искаме те да са достъпни за всички, да са близо до хората, в ръцете им, в аутфита им, в кафенето им. Какъв по-добър начин да поставим изкуството и технологиите близо до хората, от това да покажем резултата от тяхната среща на място, където хората отиват, просто за да изпият едно хубаво кафе.“

„Идеята беше да направим небрежни снимки, да снимаме с телефон, така както би снимал някой, който просто е попаднал на мястото, харесал е това, което вижда, и го е снимал импулсивно. И за двамата беше много забавно да снимаме бързо и с лекота, без много позиране и без обичайната тежест на сериозните фотосесии“, споделя Темелко Темелков, фотограф и куратор на изложбата.

А ето и краткият коментар на Константин Трендафилов, човекът зад полулярния артистичен псевдоним Papi Hans - „С годините ставам по-добър в това да съм себе си. Това може да се очаква и от изложбата. Тя е просто една поредица снимки, на които не позирам“. И точно в това е най-големият чар на снимането със смартфон като Huawei Pura 70 Ultra.