Снимка БГНЕС

В софийската ONE gallery  на 9 септември  ще бъде открита изложба на Петър Георгиев – Рей – художник с български корен, който живее от 33 години в Канада.  

Петър Георгиев – Рей е завършил ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" и е играл на сцената на Врачанския театър. От 1991 г. живее в Монреал. Има над 50 самостоятелни и групови изложби в Канада, САЩ, Франция, Италия и България. Преди години американският критик Кен Мофет го обявява за един от най-оригиналните художници, които творят в 21 век - с оригинален стил, обединяващ американския абстрактен експресионизъм и европейския сюрреализъм.

Петър Георгиев – Рей рисува в две основни тоналности – изцяло в ярки цветове или с тъмна основа. Той е и автор на сборник със стихове и на издадените в България романи "Мислителят или насаме с един живял", "Завоеватели", „Пътят“ и „Планината“. През 1995 г. е номиниран за поет на годината от International SocietyofРoets в САЩ.  

В изложбата в ONE gallery художникът ще експонира 9 картини от "Бароковия" си период, в които тъмните фонове и отразената в тях светлина придават на платната особена загадъчност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase