Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Германия официално ще открие Европейското първенство по футбол на 14 юни 2024 г. срещу Шотландия, след като днешният жребий определи групите на турнира.

Най-интересната група обаче е Група B, където попаднаха Испания, Хърватия, Италия и Албания. По традиция винаги тази група се определя за „Групата на смъртта“, както гласи клишето, защото със сигурност поне един от фаворитите за трофея ще си тръгне преждевременно от надпреварата.

Ето пълният жребий за финалите на Евро 2024:

Група А
Германия, Шотландия, Унгария, Швейцария

Група В
Испания, Хърватия, Италия, Албания

Група С
Словения, Дания, Сърбия, Англия

Група D
Полша/Уелс/Финландия/Естония, Нидерландия, Австрия, Франция

Група Е
Белгия, Словакия, Румъния, Израел/Босна и Херцеговина/Украйна/Исландия

Група F
Турция, Грузия/Люксембург/Гърция/Казахстан, Португалия, Чехия.

Последните три финалисти ще станат ясни след изиграването на плейофите през март следващата година. Европейското първенство в Германия ще се проведе 10 града в страната в периода 14 юни - 14 юли 2024. Откирващият мач с участието на домакините ще се проведе в Мюнхен, а финалът ще бъде в Берлин.

Още за футбол - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Ром"с

преди 9 месеца

Израел какво прави в плей-офите за Германия? Русия не може да участва ,а Израел миротворците -могат ,нещо има обръкано в таз УЕФА ,за едни може които бомбардират и убиват деца.. ,за други -не може.УЕФА и тя е политизирана и зависима от пипалата на Вашингтон ,както и ФИФА ..Защо изгониха Блатер от ФИФА ,защото не искаше да отмени СП в Русия ..и американците натиснаха и намериха "компромат" ,както и на Швейцария намериха компромат ,защото си поиска златото от ТРЕЗОРИТЕ в САЩ! е,ДОБРА демокрация!

30

Анонимен

преди 9 месеца

България в коя група се падна?

29

Анонимен

преди 9 месеца

Бозиии, бози, Русиьо ела ни спаси, но няма вече

fallback