Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Не участваме в задкулисни преговори, с когото и да било. Това заяви лидерът на ПГ на "Величие" Николай Марков в кулоарите на парламента.

"Гласувахме за временната комисия, която трябва да се занимае с правилника. Имахме два избора - на "Възраждане" и ГЕРБ. Защо упрекът е към нас кого сме подкрепили? Трябва да има правилник Народното събрание. Факт е, че депутати от "Възраждане" гласуваха против собствената си кандидатура", заяви Марков.

Той каза, че "Величие" няма ангажимент да подкрепя правителство, предложено от ГЕРБ-СДС. Марков настоя, че иска среща с Бойко Борисов, тъй като иначе партията не знаела какво да подкрепи.

Той заподозря "странан колаборация между "Има такъв народ" и "Възраждане".

Попитан за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон и това кой трябва да представлява страната, Марков каза:

"Осъществяването на националната сигурност е от Министерския съвет. Фактът, че досега Народното събрание не е имало случай да санкционира това нещо, е достатъчно ясно, че и сега Народното събрание не е актът, който трябва да го санкционира", заяви той.

"Ние предложихме онова, което е записано в буквата на закона", обясни Марков. Той призова президентът също да изрази своята позиция по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase