Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатът от “Има такъв народ” Павела Митова сподели, че партията ще участва в разговори с всички останали партии за реализирането на експертен кабинет. По думите ѝ единственият начин за реализиране на нещо стабилно е чрез ИТН.

Попитана дали ще има преговори за конкретни имена и министри, Митова отговори, че това е правилният начин за процедиране “защото когато говорим за експертен кабинет, не го разглеждаме през призмата на г-н Борисов, който смята, че в експертния кабинет трябва да бъдат експерти от ГЕРБ на тази и тази позиция”, допълни депутатът пред БНТ.

Според Митова въпросните експерти трябва да бъдат, доколкото е възможно, независими фигури.

“Няма друг способ да се поеме някаква политическа отговорност и да започне работата на 50-ото НС” - така Митова отговори на въпроса защо ИТН е подкрепила кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента. Митова отново изтъкна, че парламентарната група е гласувала подкрепа на всички кандидати без Виктория Василева.

И се обоснова с това, че е имала лични съображения - “когато един политически номад се премести от една в друга парламентарна група, трябва неговите бивши колеги да изразят своето становище чрез въздържание от гласуване".

Павела Митова изрази мнение, че първият мандат няма да бъде осъществен. Относно избора на ПП-ДБ да бъдат опозиция, тя сподели, че няма как да си опозиция на нещо, което все още не знаеш какво е, имайки предвид, че не е предложен конкретен кабинет. “Това е леко шизофренно”,  заяви Митова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 1 седмица

На всички айдуци в парламента - ПП са им виновни. А те са света вода ненапита, особено Бойко и Пеевски.

110

Евала на Момичето

преди 1 седмица

С тези джуки сигурно прави много добри бабалюги, разбирам защо са я взели в народното. Депутатите и те са хора, по една свиpка в тоалетната на Парламента - днеска като направи 50 свиpKи по 200 лева, може да си изкарва по 10 бона на ден момичето. А вие работете роби.

109

Пръц пръц

преди 1 седмица

Абе, защо всички говорят говорят говорят и все до ПП-ДБ опират !

fallback