Снимка: БГНЕС
fallback

“Ако ИТН има твърде големи апетити, ГЕРБ и ДПС ще намерят подкрепа от други формации и хора, като например "Величие", а и Калоян Методиев, като независим” така коментира възможността за съставяне на правителство бившият председател на НС Михаил Миков. Той допълни, че подкрепата не се изразява само с гласуване, а и с отсъствие от такова.

Миков е на мнение, че е съвсем нормално първата политическа сила да излъчи и председател на Народното събрание. Останалото са безконечни пазарлъци за разпределяне порциите на властта. Пред Нова Миков сподели още, че ГЕРБ и ДПС нямат мнозинство, а това носи само негативи на Борисов.

"Има обективно съществуващи отношения между тях, които обаче няма да намерят публична форма чрез коалиция, а ще се търси смокинов лист. Няма да има промяна в политиката, битката е за позициите във властта, защото повечето партии са десни", коментира още Миков.

За кризата в БСП бившият депутат каза, че се прави опит да се стовари цялата отговорност върху Корнелия Нинова.

“Лявото е в тежка криза, невъзможността да се излезе с нови хора и послания ще продължи да задълбочава проблемите. БСП става все по-маловажен детайл в лявото политическо пространство. Гуцанов, Иван Таков и Калоян Паргов може би ще се борят за председателското място", смята Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 седмица

Засега стрина Ниновица държи 50-60% от електората на БСП, след 1 година тези привърженици ще спаднат на 30%, а след 2 г. никой няма да си спомня за простата, но властолюбива *** от Дунавския край.

23

Анонимен

преди 1 седмица

И при паъериците има конкуренция!

22

Анонимен

преди 1 седмица

И такъв народ няма!! Една година протестираха срещу Борисов, увеличиха им заплатите и пенсиите!И не излязоха да гласуват, и върнаха двмата отново!!

fallback