—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»зпълнителни€т директор на Ќационалната агенци€ за приходите (Ќјѕ) –умен —пецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на »велин ћихайлов от парти€ “¬еличие”, създател на “»сторически парк”.

¬чера водачът на листата за ≈вропейски€ парламент Ќиколай ћарков каза, че в "»сторически€ парк" във ¬етрино н€ма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

“ƒнес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които сто€т като лица зад тази парти€. ¬ече има образувани производства по подадени сигнали отпреди н€колко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза —пецов в ƒимитровград, където участва в кампани€та на јгенци€ "ћитници" срещу дрогата “Ќе сте сами”.

“ой допълни, че по тези производства се работи, но все още н€ма резултати. »зпълнителни€т директор на Ќјѕ по€сни, че фирмите на ћихайлов имат натрупани данъчни задължени€. —пецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спр€мо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампани€, ко€то отмина.

ѕо повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от “ѕродължаваме пром€ната” (ѕѕ) и в които се коментира “кеша”, —пецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. “ой добави, че Ќјѕ не работи по този случай.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase