Снимка: БГНЕС

"Възраждане" са готови да подкрепят декларацията на ПП-ДБ, свързана с пакета антикорупционно законодателство, но при 7 условия. Това стана ясно от позиция на партията, изпратена до медиите.

В нея от третата политическа сила в парламента заявяват, че разделението между партиите в парламента трябва да бъде прекратено и апелират: "Необходимо е да бъде слушан българският народ и да бъдат спазвани демократичните принципи".

Те обаче поставят условия: "Възраждане" категорично заявява, че ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси".

Четвъртата политическа сила настоява за провеждането на референдуми за запазването на българския лев, за членството на България в НАТО, за американските бази на територията на страната, за прекратяването на санкциите срещу Руската федерация и създаването на фонд за обезщетение на хората, които са били засегнати от тях, както и за предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна.

Освен това от "Възраждане" предлагат още да се създаде преговорен екип, който да предоговори членството на България в Европейския съюз, както и приемането на законодателство за приемането на чуждестранни агенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase