Снимка: Bulgaria ON AIR

Неуспешните опити на партиите да съставят правителство са началото на техните предизборни кампании, каза пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Николай Найденов.

"Кампанията вече е започнала, онези, с които ще говорят, също са готови на разговори. Шансовете за правителство са минимални", каза още политологът.

Найденов е на мнение, че партиите вече са по-обрани по отношение на острия тон и са стигнали до извода, че така повече не може да се продължава.

Социологът Юлий Павлов добави, че не става въпрос партиите просто да тупат топката, а политическата сила, която ще получи мандата да протака толкова, че изборите да не са в края на септември, а началото на октомври.

"Президентът и от това ще се ръководи на кого да даде мандата и кой е склонен да забави, а не да го върне веднага, за да може изборите да са на 6 или 13 октомври", коментира  Павлов.

Самият той не вижда шанс за съставяне на правителство.

"От ПП-ДБ са категорични, че няма да подкрепят. "Възраждане" казаха същото. Дотук са 145 депутати, добавяме и тези от "Величие". От тези, които няма да подкрепят третия мандат, имаме конституционно мнозинство. Политиците влязоха в капан на собствените си опорки и на собственото си нахъсване на собствените си избиратели", подчерта Павлов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase