Кадър: БНТ
fallback

С 2 часа закъснение започна приемането на изборните книжа в София. Причината - двойният вот, който е затруднил членовете на секционните избирателни комисии. В зала "Арена София" се образуваха опашки от чакащи членове на СИК, предаде БНТ.

Утрото не е добро за хората, на които им остават още часове тук в зала "Арена-София". Заради многото цифри, двойния вот, процесът очаквано върви доста по-бавно, и то при тази ниска избирателна активност.

 "Почти всеки протокол е грешен", заяви Полина Витанова - 23 РИК София.

Тя подчерта, че поради тази причина не се въвеждат отново всички числа, но пак отново се въвеждат сгрешените, което отнема време и затруднява процеса на обработка на протоколите.

"То самото въвеждане в началото също не е кратко заради многото числа, които следва да се въведат", допълниха от РИК.

Полина Витанова посочи, че процесът допълнително е бил затруднен и от проблемите с машините, както и от липсата на добра организация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

L.

преди 2 седмици

Продължавам да не разбирам защо в 21-ви век, когато по интернет можеш да си звемеш банков заем, всякакви държавни справки и какво ли още не, трябва да ходиш да гласуваш хартиено или машинно? ЕЛЕКТРОННО е верният отговор и не ми казвайте че по света не било така.

34

Я, па Я

преди 2 седмици

Тука се сещам за една мисъл на сатрапа Сталин. "Не е важно кой как е гласувал, важното е кой брой бюлетините", колко типично по руски е това. А сега се замислете какво става у нас и как се брой вота. Как мислите дали сме европейска страна и кой ни управлява...?

33

Н.Симеонов

преди 2 седмици

"Почти всеки протокол е грешен" ...Значи и ЦИК и РИК не са си свършили работата.Аз, ако сгреша - или няма да ми платят, или направо ще ме уволнят ...Като си се цанил да свършиш една работа - свърши я като хората!Поне глоби да има, че утре - пак ще си грешат безнаказано.

fallback