Снимка: БГНЕС
fallback

Към 14:00 ч. 85,14% от протоколите на СИК в районните избирателни комисии са обработени. Протоколите от чужбина са обработени на 100%”. Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде репортер на БГНЕС.

“ЦИК смята, че изборният ден протече нормално, спокойно независимо от постъпилите жалби и смятаме, че СИК позволиха хората да упражнят правото си на глас”, коментира Матева.

Тя обясни, че не е имало гласуване с 148 машини- 134 в страната, останалите 14 са в чужбина.

“106 жалби са обработени във вчерашния ден. Най-вече са свързани с машините”, добави Матева.

Тя увери, че резултатите от изборите за национален и европейски парламент ще бъдат оповестени в срок.

“На 12 юни обявяване резултатите и мандатите за ЕП, на 13 юни резултатите за НС и съответно мандатите”, добави говорителят на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Отвратен

преди 2 седмици

Избрахте най-тъпия и крадлив Бойко, за гарнитура избрахте корумпирания Пеевски, а за десерт Славчо Чалгаря и Копейките. Браво на вас "умници"!!Радвайте се на пировата си победа!!! Никога не сме били по унизени!!!

7

На вниманието на ЦИК

преди 2 седмици

В София се извършва грандиозна измама! Във всички секции в райони с районни кметове от ПП-ДБ числеността на всички секции е увеличена средно с по 200 избиратели на секция, спрямо списъците от парламентарните избори през 2023 г.

6

Анонимен

преди 2 седмици

И една бюлетина от ядрото да има хиените пак ще са в Парламента!! Така си правят закончето, че всичко да е ала-бала! Феодалът да е един и същи!

fallback