Снимка: БГНЕС
fallback

Българските политици, макар и по-трудния начин, е крайно време да се научат да поставят обществените интереси пред своите и пред партиите, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас в изборите за национален и европарламент.

Нека не забравяме, че гражданската инициатива не се изчерпва с явяване пред урната, а и с помнене обещанията на политиците, призова държавният глава.

По думите му, съставянето на правителство зависи изцяло от партиите.

"Българските политици трябва да поставят обществените пред личните си партийни интереси и това е гаранцията за успех", заяви президентът.

При всички избори се появява проблем с машините и те са бариера пред основния проблем, а именно недействителните бюлетини, добави Радев, който гласува на машина днес.

Преди всеки избор партийни оракули плашат с партии на президента, но е крайно време партиите да съставят правителство, базирано на идеи и ценности, каза Радев. Друго развитие според него води до личностна и партийна делегитимация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

Д С

преди 2 седмици

Много сте смотани: Радев да обедини партиите, двама разведени можеш ли да ги събереш пак, Радев ги докара и на теб всеки може да ти направи АлаБала, но не всеки е толкова долнопробен да го прави пред цяла държава.

169

Анонимен

преди 2 седмици

Раздели един народ.Излъга един народ...Говори за ценности.Ценни за теб, са милиардите от Боташ.Скоро ще говори за ядрен Армагедон на пенсионерите и на тези на помощи, защото българите ще се разделят в различни държави.Там ще гледат децата си и там ще отгледат внуците си.....Няма край този мандат...

168

Анонимен

преди 2 седмици

Крайно време е българите извън София да преминат още един път през това, което си избраха - миналото.Все повече феодали по малките места и закрепостяване.Извозване и гласуване - масово, като овце, като ***.И всичко заради много пари за господарите от сараите. ..Да си припомнят всичко и когато се събудят без глезотиите на демокрацията, ще се сетят.Но по- добър урок от падането, няма.Само след година ще се разочароват и от новите Възраждане.Но ще е ужасно късно

fallback