Снимка: БГНЕС

Нашият резултат е много над 4% бариера, но живеем в мафиотизирана държава, в която изборите се продават и търгуват. Това заяви пред БГНЕС Николай Марков, едно от водещите лица на партия „Величие“, която получи изненадващо добър резултат на изборите две в едно, но все пак малко не й достига, за да влезе в следващото 50 Народно събрание.

Според Марков проучванията и анализите на социолози, политолози и журналисти са били манипулирани, след като не са успели да уловят високата избирателна активност за „Величие“. Той също така смята, че техният резултат е много над чертата от 4%

Той смята, че нямат конкуренти във вътрешен план, защото партията им има уникална програма и никой друг политически субект през последните 35 години не е подхождал към управлението на страната по начина, по който те биха подходили.

Коментирайки войната на Русия в Украйна, полк. Марков заяви: „Никой не иска война. Не знам дали има човек в Украйна, който да иска войната. Отношението ми е отрицателно. Смятаме за немислимо в ХХІ век на европейския континент два братски народа да са подложени на подобно нещо“.

„Величие“ също така са убедени, че този конфликт е плод на нестабилно, неустойчиво европейско лидерство. „Това не трябваше да бъде допускано на континента, ако имахме здрави политици“, добави той.

В същото време полк. Марков заяви, че „Величие“ не е против НАТО и ЕС. В същото време той смята, че много неща, които бяха допуснати в ЕС, са „плод на нездраво лидерство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase