Снимка БГНЕС
fallback

За първи път, откакто се провеждат избори в най-новата история на България, Централната избирателна комисия ще стимулира допълнително тези секционни комисии, чиито протоколи от двата вота у нас са без грешки.

Сумата е 25 лева за всеки член на комисия. Явно идеята е да се преодолее обективното забавяне на броенето, тъй като този път ще се отчитат два вида избори.

За допълнителното възнаграждение съобщи председателката на комисията Камелия Нейкова, която уточни, че този път ще обработват двойно повече данни.

"Решихме да ги мотивираме да не допускат грешки. Всеки член на комисия ще получи по 25 лева допълнително. На 12 юни трябва да обявим резултатите от изборите за членове на Европейския парламент, на 13 юни - от изборите за народни представители. На 14 юни ще обявим имената на избраните депутати в Европарламента и на 16 юни – 240-те народни представители в нашия парламент“, коментира Нейкова пред bTV.

На днешните избори член на Секционна избирателна комисия (СИК) ще получи възнаграждение от 234 лева, за секретар и заместник-председател сумата е 255 лева, а за председател 275 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 седмици

В тия комисии има хора на 80 и повече години ,до кога че наемат бабички и старци ,по борсите има млади хора безработни и грамотни ,защо не търсят хора от борсата ,стига с тия застарели пенсионери )))

3

да ама не

преди 2 седмици

Не пилейта народните пари така.По добре наказвайте всяка грешка с по 25лева на човек .Така ще се спестят доста пари.

2

Анонимен

преди 2 седмици

Крадците и са скръндзи за 100-200лв за едно пазарене в Лидл да им броя бюлетини цяла вечер хаха трябва да съм луд то вижте какви са, в комисийте някви гладни баби дето не могат да, си купят хляб

fallback