С над 8 часа жив ефир, повече от 25 експертни гости и лидери на мнение, две изнесени студия, новини на всеки час и преки връзки от страната и света националната телевизия Bulgaria ON AIR ще отрази предстоящия вот 2 в 1, който ще предопредели бъдещето на страната ни и Европа за следващите години. Първото специално изборно студио на Bulgaria ON AIR „Изборите днес“ на 9 юни ще започне малко след първата новинарска емисия в 8:30 часа. Сред гостите в студиото с водещите Мария Константинова и Виктор Дремсизов ще бъдат издателят и историк Алберт Бенбасат, писателката Здравка Евтимова, известни икономисти, както и актьорите Робин Кафалиев и Яцек Янков. На вниманието на зрителите ще бъдат представени основни въпроси, чиито отговори продължаваме да търсим. Работа в Европа - защита на правата ни като работници в съюза, защо сме най-бедни в Европа, законодателни промени и еврото са сред темите, които космополитните гости ще обсъждат в студиото. То ще продължи до 11:30 часа, като дотогава зрителите ще научат и как протича вотът в Германия, Гърция, Турция и Испания с преки връзки от избирателните секции.

Освен за изборната обстановка през целия ден, екипът на Bulgaria ON AIR ще обърне внимание на българската култура, сбъднатите мечти и ще покаже още любопитно свое съдържание, подбрано, проучено и разказано по нестандартен и креативен начин през погледа на репортери и водещи. Какви са изборите по Байганьовски, живи ли са Дочоолу и Гочоолу и колко е „сладък“ успехът след европейско финансиране? Отговорите зрителите ще научат от репортерите Димитър Минчев и Йоана Великова.

Обществената картина в контекста на поредните избори, разпределението на гласовете, младите хора, образованието, свобода и човешки права – тези и още теми са на фокус в „Изборите днес“ с водещ Димитър Абрашев от 16:45 часа. Журналистът и радио водещ Драгомир Симеонов, музикантът Венцислав Мицов, поетесата Маргарита Петкова и Цветомир Николов от платформата „България на младите" са част от гостите, които ще коментират и анализират наболелите теми и изборите в студиото на политематичната телевизия. Как може да се гласува през телефона и кога ще спре да бъде експериментално, зрителите ще научат от пряка връзка с наш сънародник от Естония.

От 19:00 часа, и на финалната права на решаващия ден, със зрителите ще бъдат Ганиела Ангелова, Милена Милотинова и репортерът и продуцент на „Новините ON AIR“ Благовест Илиев. Присъщо за водещата на „Брюксел 1“, Милена Милотинова ще проследи и насочи вниманието към вота в чужбина по европейска линия – пред нея в изнесено външно студио ще застанат бившият министър на образованието и науката на България Меглена Кунева, бившият заместник министър-председател и министър на правосъдието Зинаида Златанова, ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев и Петър Витанов, член на ЕП, за да очертаят каква е рамката и изводът от провеждащия се вот на избори „2 в 1“.

Сред гостите при Ганиела Ангелова в студиото на Bulgaria ON AIR ще застанат водещи политолози, известни писатели, бизнесмени и политици, сред които Николай Свинаров, Румен Йончев, доц. Борислав Великов и Асен Агов. Водещата ще посрещне още популярният археолог проф. Николай Овчаров и банкера Левон Хампарцумян.

От второ външно студио в центъра на столицата на 9 юни на живо ще се включи и продуцентът и репортер на Bulgaria ON AIR Благовест Илиев. Негови гости и коментатори ще бъдат представители на политическите сили у нас с първи коментар на изборните резултатите. Сред гостите в студиото ще бъдат и актьорите Филип Буков и Юлиян Петров, както и проф. д.н. Любомир Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase