Снимка: БГНЕС
fallback

Съвсем малко остана до избора на 50-о НС и трибуната на Европа.

"Интересното е, че по места дебат има, но ако досега казвахме, че хората са изморени от избори, тази кампания оставя впечатлението, че самите кандидати са вече и те поизморени. Факт е, че хората се интересуват. Ако сте в град, в който нямате постоянен пункт за агитация, хората задават същите въпроси, които се бистрят и в сутрешните блокове и аналитични предавания. Какво ще стане, как се стигна до тези избори и какво ще последва. Наистина този път надеждата ми, че ще се случи нещо добро за партията ни, идва най-вече от разговорите с хората", заяви водачът на евролистата на ИТН Ивайло Вълчев за "Денят ON AIR".

По думите му ИТН ще подкрепи кабинет с експерти, а не политически такъв.

"Омръзна ми да слушам как ИТН щяла да бъде "трета патерица". Всички говорят от наше име, ние не сме казали нищо по въпроса. Ние политически кабинет няма да подкрепим. Ние ще подкрепим кабинет, който да се радва на разбирателство сред всички тези, които ще го подкрепят, с експерти. Експертно правителство за нас означава това, което да има еднаквата подкрепа на тези, които ще застанат зад него и не става дума за раздаване на министерства и парцелиране", допълни Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ-СДС са тези, които ще зададат тона на разговорите, ако вземат първия мандат, на мнение е той.

"Разговорите, които ще се водят, зависи от тона, който ще зададе носителят на първия мандат. Очевидно това ще бъде ГЕРБ-СДС, така че те ще бъдат хората, които ще зададат тона. От тях ще зависи за какво ще се говори. Те ще бъдат тези, които ще повдигнат темата. Те досега са показали, че наистина потърсиха широка подкрепа, така или иначе се спряха на това, което се спряха. Колкото и да слушам двете страни да се кълнат, те го казват така, че една вратичка остава открехната", коментира гостът.

Според Вълчев Асен Василев не е докарал нужните резултати като финансов министър.

"Ще настояваме за практичните неща, за дисциплинирана финансова политика. Тази на Асен Василев беше едно жонглиране с цел да се докарат резултати, които да изглеждат добре на хартия, но всички знаем каква беше тази политика и какви са заемите, каква е инфлацията и докъде е стигнала покупателната способност на хората. Това е финансова политика, която не донесе нищо. Една по-дясна и по-дисциплинирана политика, това е политика, която бихме търсили", добави кандидатът за евродепутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

баба мара

преди 3 седмици

ами гласувате и с този и с онзи как ви отърва кои ще ви има доверие аз невие в нс заради субсидията и заплатата

14

Смешни са

преди 3 седмици

Сценаристите провалиха се тотално

13

Дядката

преди 3 седмици

Ами това е минало ,беше патерица ,но вече няма да е!

fallback