Снимка: БГНЕС
fallback

Всеки ден полицията прави някъде из страната акция срещу купуването на гласове, но търговията не спира. До изборите 2 в 1 остават броени дни, а незаконната покупко-продажба ще се засилва. Вътрешния министър Калин Стоянов съобщи, че са образувани четири пъти повече разследвания за купуване на гласове спрямо предишни избори, като схемите са идентични.

Разследване на Нова тв изобличи Исус от бургаският квартал „Победа“, за когото се твърди, че е брокер на гласове. Той бе арестуван.

Цената на глас е 120 лева. Според обвинението Исус изготвя списъци с готовите да продадат гласа си и прибира 50% от сумата.

Екипът на телевизията и полицаи отиват на среща с Исус. Той е със списък с гарантирани гласоподаватели, като при над 40 души има промоция - гласът пада на 80 лева.

Пред униформените Исус обяснил, че имената от списъка били гости за организация на сватба.

"Цената за глас варира между 50 и 100 лева", казва гл. инспектор Галин Янгьозов, началник Сектор „Противодействие на корупцията в администрацията” ОД на МВР в Бургас.

А в квартал „Победа“, откъдето трябваше да бъдат купените гласове, не са чували нито за Исус, нито за изборна търговия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 седмици

Продавам глас, стига да не е за Възраждане. Не гласувам за лунатици

31

баба мара

преди 3 седмици

и защо не информирате кои са партиите които дават парите така се прелива отпусто в празно затова не гласувам цензура навсякъде

30

Анонимен

преди 3 седмици

Исус, защото мъртвите възкръсват

fallback