Снимка: БГНЕС
fallback

Избирателната система позволя и определя в парламента да има между 6 и 8 партии. Ако са повече партиите, по-лесно ще се направи мнозинство. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в сутрешния блок на bTV.

На въпрос колко партии биха могли да влязат в 50-ото Народно събрание той отговори, че това зависи от избирателната активност, като отбеляза, че ако тя е по-висока, това ще увеличи 4-процентовата бариера за влизане в парламента.

Според него протестният вот трудно би бил обран, тъй като няма нови лица.

В България гласуваме предимно партийно или за нови лица. Но ново лице за момента липсва. Така че според мен протестният вот ще се реализира чрез негласуване или с опцията "Не подкрепям никого", обясни доц. Стойчев.

На свой ред неговият колега проф. Светослав Малинов допълни, че предизборната кампания е вяла, именно защото няма нов политически играч на сцената.

По думите му голяма част от избирателите вече са изгубили доверието си в демократичната система, поради което не очаква по-висока избирателна активност за националните избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

истински мъж

преди 1 месец

ГЕРБЕРАСТКА ОПРОСТАЧЕНА С-Г-А-Н!Този ли индивид,който по най-просташкия начин се снимаше пред психиатрична клиника,ще ни навирате в лицето?Не мога да повярвам,че има изпилени мозъци,които ще подкрепят разбойниците от банкя,които 20 г. крадат народна пара,и отнемат бизнеси.Отпадъка от от обществото са герб.Хора,децата ви няма да ви простят това нещо.

40

баба мара

преди 1 месец

едни и същи му-цу=ни 30 години се търкалят в нс затова ние от пенсионерскияклуб не гласуваме едни и същи говорят едно и също до втръсване не им вярваменови избори наесен

39

ДВОЕН МУТРОСТАНДАРТ

преди 1 месец

То има ли трета опция за гласуване хахахах - безпартийно и за стари лица.

fallback