Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров заяви пред БНТ, че по отношение на доставката на допълнителни машини за гласуване всичко е в ръцете на ЦИК. По думите му преговорите вчера са приключили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на абсурда. ЦИК прави много грешни сметки, заяви Тодоров.

Oще по темата

Установихме, че са включени и президентските избори в процедурата. Не мога да разбера какво си мислят, допълни Тодоров. По думите му от ЦИК не са знаели, че в поръчката са включени и президентските избори. Те обаче оскъпяват процедурата почти два пъти, тъй като е много вероятно да са на два тура.

Според него се създава грешно впечатление, че от фирмата продават машините, а всъщност те отговарят основно за тяхното обслужване. Надценката е около 7-8% върху всички разходи, но сега са били склонни да го направят почти без печалба, около нула процента.

Веселин Тодоров каза, че ако се получи забавяне още 3-4 дни, дори те технологично няма да успеят да осъществят процедурата. Казали сме в първия момент, че няма да направим поръчката за 6,5 млн. лева.

Той призова за политическа намеса, за да бъде покрита поне себестойността на процеса и отхвърли тезата, че саботират изборния процес.

По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни, каза Тодоров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Симптоматично

преди 2 години

До ТИ ДА ВИДИШ-личи си,че си много демократичен.Препоръчваш на опонентите да си търсят въже и дърво.Явно морално-етичните ти устои са много високи. А за себе си какво виждаш?Министерско кресло?Или като се върне властта, спрямо тебе да се процедира по същия начин?

20

ТИ ДА ВИДИШ

преди 2 години

Чудно ми е всички долулижещи ГЕРБелизци кво ще правят след 11.07.? Срочно трябва или да си търсят въже и дърво, или да минат нов курс за *** на подметки!

19

Solar Power

преди 2 години

До Анонимен 15 - Няма *** тук освен теб. Аз гласувах за ДБ, но виждам ,че всички се о *** ха здраво и само се клати държавата вместо да се работи икономически..... така,че на следващите избори гласувам за ГЕРБ със сигурност ще е по добре от дългия ........

fallback