Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия прекрати поръчката за доставка на нови 1500 машини за парламентарните избори на 11 юли. Комисията заседава, за да реши как да осигури машинното гласуване, предаде БНР.

Още по темата
Поръчката в преговорите с фирмата „Сиела Норма“, осигурила машините за миналия редовен парламентарен вот, включваше модификация на софтуера на устройствата за частичните местни избори в края на този месец, и на всички и машини за предстоящия предсрочен парламентарен вот, както и логистиката на машините без тази в чужбина.

От "Сиела Норма" са заявили, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена по-ниска от 14 милиона лева.

По-рано от фирмата предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката на каквато и да е цена.

Предстои ЦИК да вземе решение как ще осигури машинното гласуване на предстоящия вот.
 

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 7 месеца

Да не окаже че и тая фирма на нашите хора от герб )

93

Без коментар...

преди 7 месеца

Машинно гласуване без машини .... Суууупер . После като започнат пак да връщат мандати ще имаме и правителство без управляващи ..... отдавна си имаме съдилища без съдии, и полиция без полицаи ,болници без лекари и училища без ученици .... а при този некрекъснат поток от хора към Терминалите на Летището съвсем скоро ще имаме и държава без народ ....

92

Анонимен

преди 7 месеца

Тая фирма как прави на глупави много хора ,е как всеки ден се увеличавала цената )и как за два месеца цената станала двойна )мисля че тая фирма първо герб поръчаха за 4 април машини явно е преближена до тях