Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Очевидно трябва да се съсредоточим върху това как ще се проведат изборите с наличните машини, защото няма време за разкриване на нова процедура, а и няма и нагласа това да се прави, коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов във връзка с спряната поръчка за допълнителните 1500 машини за вота на 11 юли пред Нова телевизия.

Oще по темата

"При 9600 устройства ще има затруднения в организацията на изборите. Не мисля обаче, че трябва да се драматизира. Нека все пак да напомня, че в чужбина досега не е използвана машина за гласуване и въпреки това е имало избори. Вот ще има и се надявам той да бъде организиран добре”, каза той.

"Напомням, че обявената цена от ЦИК е максималната цена за тази поръчка. Тя е обвързана с бюджета, който ЦИК има за организация на изборното гласуване. Всякакви преговори между Комисията и даден изпълнител е да се говори около тази цена, другото е абсурдно - като това да има максимална цена и да се обявява цена два пъти над нея", посочи Томов.

По думите му отговорността на ЦИК е да дадат на всечи човек правото да гласува нормално. Томов допълни, че според него е късно за опцията - наемане на машини.

"Изборите могат да завършат успешно, ако опашките пред секциите не надхвърлят 50 човека, обясни говорителят на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

НЕКА ГЕРБ...

преди 2 години

..СЕЗИРАТ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВНИ ИНСТАНЦИИ ЗА ТОВА ....НЕ САМО КС!

35

ДЕН И ПОСТ

преди 2 години

НАЛАГАНЕТО НА "МАШИННО ГЛАСУВАНЕ " --КАТО ОТКАЗ ОТ ТРАДИЦИОННОТО ГЛАСУВАНЕ , Е ГРУБО ПОСЕГАТЕЛСТВО , ВЪРХУ ЧОВЕШКИТЕ И ГРАЖДАНСКИ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ ! ОЧАКВАМЕ ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ТОВА ГЛУПАВО РЕШЕНИЕ ОТ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД...А НА ДА СЕ СПОТАЙВАТ , КАТО МИШИКИ В КИЛЕР, ЗАЩОТО МОЖЕМ ДА СЕЗИРАМЕ И ЕВРОПА ЗА ТОВА!

34

ДОН КЕЙ

преди 2 години

Аз съм противник на машинното гласуване.. Организирал съм над 200 съмишленици и в нашия избирателен район ще гласуваме по 40 мин. всеки.. Какво ли ще се случи..?

fallback