fallback

Вече станаха ясни някои от коалициите за предсрочния вот – БСП оформи широка лява коалиция с АБВ, партията на Георги Кадиев и тази на проф. Минчо Христов, Българските патриоти са представени от НФСБ, ВМРО и Воля. Татяна Дончева и Мая Манолова пък остават заедно във формацията "Изправи се! Мутрин вън!", а Жан Виденов се завръща в политиката с "Ляв съюз за чиста и свята Република". ГЕРБ и СДС вероятно ще се явят отново заедно и на тези избори. Какви са възможните коалиции в 46-то Народно събрание?

Oще по темата
"БСП имат всички шансове да променят резултата си, най- вече, защото няма да има толкова приказване за коронавирус и повече възрастни хора ще отидат да гласуват. Широката лява коалиция има по скоро символни знамена. Доброто попадение определено е Минчо Христов, другите са отломки от БСП, които сега се връщат, това носи една тяга. Това заяви в студиото на "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

Най големият конкурент на БСП е "Има такъв народ", категоричен е политологът.

"Това е Слави Трифонов, защото отнема правото на БСП да се нарича активен борец срещу ГЕРБ. Ако резултатите приличат на предните, ще трябва подкрепа и логично е това да е подкрепата на БСП", посочи Симеонов.

"Резултатите са близки от миналия месец. На трите партии няма да им стигне мнозинство. Напълно възможно е, първото и второто място, да се разменят. Големият въпрос е  - ще могат ли трите формации да постигнат мнозинство", каза политологът.

Симеонов коментира и обединението на патриотите.

"Българските патриоти държат отворена вратата към ГЕРБ. Те може и да помогнат за създаването на някаква формула. Те са съпътстваща жертва на ГЕРБ и се чувстват доста онеправдани. Силно е посланието с отдръпването на лидерите - проблемите са между лидерите, не между електоратите. Силното там е да разкажат качествен разказ, не количествен. Със сигурност обединението на патриотите дава заявка за 7-ма партия в парламента", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл".

Но има и други играчи и може да се окаже по-интересно отколкото очакваме, допълни още той.

"Това с Кубрат Пулев е много интересно, виждам сценарии там - системно пиарско усилие. Прилича ми на това да се направи конкурент на Слави Трифонов", заяви Симеонов и обясни, че служебното правителство дава усещане за спокойствие и това се харесва на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Словянин

преди 2 години

Ще гласувам за "Чиста и свята република" на Жан Виденов. Другите са слуги на ФАЩ.

85

мдаа

преди 2 години

Борисов дойде за да подготви идването на БСП на бял кон на власт .Цалото му управлене е съглашателство с БСП и ДПс и за омбудсман и за президент и първата му работа бешеда плюе по Костов -наричаше го Гаргамел и пр. Сега берем плодовете на глупавата му политика . Ако не се стегнем да глъсуваме за дясни партии рискуваме да попаднем в ръцете на Москва и такива скелети от гардероба като Мая , Дончева , Виденов , Минчо Хришстожв и пр. гестаповски агенти на комунистите.

84

Анонимен

преди 2 години

На всички избори до сега не вярвам да има някой от вас който да не е чул че някой дава пари за да се гласува за определена партия. предлагам всички който разберат че някой продава гласове да заснеме човека как го прави и да го публикува. АЗ ЩЕ ГО НАПРАВЯ. НЯМА ДА КАЖА ОТ КЪДЕ СЪМ, ТАКА ЧЕ ПАЗЕТЕ СЕ ПРОДАВАЧИ НА ГЛАСОВЕ.

fallback