Снимка: БГНЕС
fallback

Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат. Това заяви пред БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Oще по темата

"Няма място за компромиси в тази политическа битка, това е основната теза на опозицията", смята социологът Кольо Колев.

Според него чисто математически не може да се състави правителство на мнозинството, но може да се състави правителство на малцинството. Например, ако Слави Трифонов се обедини с партиите на Христо Иванов и на Мая Манолова, и подобно правителство бъде подкрепено от ГЕРБ и БСП. Но според мен такова правителство няма да издържи дълго, ще бъде кратко като време", заяви Колев.

Вотът в чужбина проф. Христова определи като наказателен, както и вотът в столицата. "София наказа, тя си намери културалния израз", каза проф. Христова.

По думите й не може да се пренебрегне изборът на гласоподавателите в лицето на ГЕРБ - партията е загубила толкова, колкото и останалите, уточни проф. Христова. Колев обаче не подкрепи това мнение - според него хората са гласували за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

435

Nobody

преди 3 години

Славчо очакваше да го играе балансьор в парламента и да си осребрява присъствието там, ама сега се насади на пачи яйца. Полезен ход няма. Сега ше го играе болен, ще се откаже да е депутат, после няма да се яви и за получаване на евентуален мандат, и партията му се спихва.Жокер: Вижте ухилената физиономия на Мустафа Карадайъ в изборната нощ, и увесения нос на Тошко Африкански

434

Биляна Лилова

преди 3 години

Лакардиите за "преобладаващата маса" не значат нищо защото това просто е математически сбор от диаметрално разположени в интересите си партии.Шаренията няма даде нищо добро, а след нея идва анархията и беззаконието.Има една партия която е безпорен победител и това всеки нормално мислещ човек ще потвърди.За съжаление (също като през 2013г.) наивния народец пак беше излъган.Дано резултата не е същия като тогава !

433

софиянец

преди 3 години

На изборите на 04.04.2021 кандидатката за народен представител от партията "Има Такъв Народ" Ружа Райчева -наследник на Андрей Райчев не успя да влезе в новият парламент. Та кой не разбра , че БСП1 победи БСП2 най-накрая след 12г. Та в държава където 4-5 групи олигарси дърпът черджето към тяхните нужди вие си мислите , че имате ИЗБОР.Блаженни са Вярващите тяхно е Царството Небесно.

fallback