Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако трябва да мислим политически, Борисов би трябвало да избягва варианта крехко мнозинство с един депутат над необходимия минимум (каквато би била коалиция с Обединени патриоти – бел.ред.), защото в самите Обединени патриоти има достатъчно много разединения. Това коментира по Bloomberg TV Bulgaria политологът Георги Киряков.

По думите му ако една от трите партии в Обединени патриоти реши да бойкотира даден закон или дадено политическо решение, което може да е изключително важно в някакъв момент, то може да бламира цялото правителство и цялото управление на страната.

"Затова Бойко Борисов би трябвало да търси разширена коалиция и стабилно мнозинство и е логично да се обърне към Веселин Марешки за подкрепа", прогнозира Киряков.

"Тъй като е нов на политическия терен поне на национално ниво, не е ясно какво ще е поведението на Марешки в парламента. Той може да се окаже и много сговорчив, защото е обещавал някакви неща по време на кампанията, но може и да се окаже изключително непредвидим заради малко по-избухливия си и непостоянен характер, който ясно беше демонстриран по време на кампанията", обясни политологът.

Повече от разговора може да видите тук!

Коментари Напиши коментар

14

То6

преди 4 години

Гоше, Киряков (но не Красимир, защото си на 1000 години от него), СТИГА ЛИГИ БЕ БАТЬОВ. Ако може, нека да е без боко и герб. Стига ни. Толкова години, нарадвахме му се.

13

Анонимен

преди 4 години

Следващото правителство ще е без Борисов - Герб или ще направят кабинет без него начело на сериозна дясна коалиция или ще потънат рано или късно и пак ще има коалиция БСП-ДПС

12

анонимен

преди 5 години

въобще не ме интересуват мръсниците 27 години сме НАЙ БЕДНАТА СТРАНА ВЪВ ЕВРОПА,и продължават да крадът и нагло да лъжът,най ниска минимална заплата,най ниски пенсии,а във замяна на това МРЪСНИЦИТЕ ВЗИМАТ 12 ЛЕВА ЗА КРАДЛИВИТЕ СИ ПАРТИИ.