Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако трябва да мислим политически, Борисов би трябвало да избягва варианта крехко мнозинство с един депутат над необходимия минимум (каквато би била коалиция с Обединени патриоти – бел.ред.), защото в самите Обединени патриоти има достатъчно много разединения. Това коментира по Bloomberg TV Bulgaria политологът Георги Киряков.

По думите му ако една от трите партии в Обединени патриоти реши да бойкотира даден закон или дадено политическо решение, което може да е изключително важно в някакъв момент, то може да бламира цялото правителство и цялото управление на страната.

"Затова Бойко Борисов би трябвало да търси разширена коалиция и стабилно мнозинство и е логично да се обърне към Веселин Марешки за подкрепа", прогнозира Киряков.

"Тъй като е нов на политическия терен поне на национално ниво, не е ясно какво ще е поведението на Марешки в парламента. Той може да се окаже и много сговорчив, защото е обещавал някакви неща по време на кампанията, но може и да се окаже изключително непредвидим заради малко по-избухливия си и непостоянен характер, който ясно беше демонстриран по време на кампанията", обясни политологът.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase