Снимка: архив, Bulphoto

За съжаление не получихме голям резултат, но смятам, че нашето участие в парламента ще бъде позитивно за държавата, каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

"Черната кампания беше насочена само към нас. Отрицателната кампания свали избирателната активност", допълни той.

Още по темата

Марешки призна, че никой от лидерите на другите партии не му се е обадил след изборите: "Ние сме антисистемна партия и не им е приятно, че ще бъдем в парламента".

Много неща не са решени. ГЕРБ обявиха, че ще разговарят първо с патриотите, отбеляза той, но допълни, че предпочита спечелилата изборите партия да разговоря първо с "Воля".

"Евентуална коалиция с някоя от двете големи партии зависи от това дали приемат програмата на "Воля". Ако и ГЕРБ, и БСП я приемат, тогава ще мислим", коментира Марешки пред bTV.

"Като профил съм по-близо до Тръмп, отколкото другите лидери", каза още бизнесменът.

"Първоначално ще направим среща между "Воля" и Обединените патриоти и едва тогава ще говорим с ГЕРБ. Засега обаче не съм се чувал с никого от партиите от статуквото. Чакаме резултатите и очаквам да се обадят. По-вероятно е управление вдясно. Ако зависи от нас, ще поставим условия, които са добри за страната. Ние като държава трябва да подпомагаме младите семейства да остават в България", посочи Марешки.

"За нас не е на всяка цена влизането в парламента. Не ние държим химикалката. Явно тя отново решава резултатите в изборите. Явно по-скоро влизаме. Имаше черен PR, купуване на гласове и всичко онова, което сме го виждали вече по време на изборите. От една страна ние сме победителите, защото направихме неща, които не бяхме правили досега", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase