Факсимиле: ЦИК
fallback

ЦИК оповести данни към 07:00 часа на база обработени 89,73% СИК протоколи в РИК.

Според тях резултатите са следните: ГЕРБ – 32.58%, БСП – 26.82%, Обединени патриоти – 9.17%, ДПС – 8.93%, ВОЛЯ – 4.11%.

Под 4-процентната бариера за влизане в НС са:

Движение Да България – 3.06%;
Реформаторски блок – Глас народен – 3.02%;
Нова република – 2.59%;
ДОСТ– 3.00%

Опцията: Не подкрепям никого е отбелязана в 2.53 на сто от бюлетините на избирателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 7 години

До ***Ми не. БСП са направили връх по абсоютни гласове според социолозите - около 1милион гласа. Мъката синьо-дясна няма край и омаловажаване на вота няма да помогне. Докато имат претенциите те да са "красивите и умните", а останалите "матрял" - толко. Политиците са там заради народа, не обратното. Кат не им харесва "матряла" - да си търсят нов в друга държава!

46

Nina

преди 7 години

Радвам се, че комунистите не спечелиха. Работила съм с правителство на БСП. По-страшно няма. То се вижда от това какво за кратко верме натвориха служебното правитеслтво. Само Тодор Живков и НДСВ ги надминават. Съжалявам, че ДА България не събраха повече гласове.

45

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - Борисов да каже колко струва на България, два пъти оставка и нови избори?Борисов си върши работата като политик. Вижда се, има реалистична преценка.За пенсионерите си има парламент, в него работи с голямо представителство и уж "социалната" секта бсп. Те какво направиха за пенсионерите, май "обещават" само! Там са също и пенсионерофилите от "ПФ" и "Атака". Те какво направиха, уж "предлагат", но на казват как. Дайте да дадете! Айде холан!

fallback