Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

3 десни формации останаха извън парламента и 25 мандата отидоха в канализация, а с тях ГЕРБ щеше да направи едно удобно мнозинство тип ЕНП.

Това коментира проф. Михаил Константинов пред bTV.

Oще по темата
Ситуацията той определи като катастрофа и припомни подобни ситуации в миналото, когато разделените десни партии са оставали извън парламента.

Вижда се възможна двойна коалиция на ГЕРБ и патриотите с малко над 120 депутати, но тя ще бъде по-стабилна, ако привлекат "Воля". Очаквам коалиция център-дясно, вероятността за център-ляво изглежда все по-малко вероятна, коментира професорът.

Бих искал коалицията да изтрае до края на 2018 г. – до края на председателството на ЕС, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

vlady

преди 7 години

Първата реформа в правосъдието трябва да е отстраняване на всички милиционери и замяната им с нормални юристи, завършили СУ в краен случай ПУ. Завършилите АМВР нямат място в правосъдието освен ГДО и ГДИН.

17

77777

преди 7 години

Най-голямото зле е ГЕРБ и това стана ясно много бързо след като през 2009-та година ГЕРБ спечели властта. За съжаление много хора са така заслепени от гласуването си в стил антиБСП, че не осъзнават, че гласуват за най-голямото зло.

16

Батко ви

преди 7 години

И аз предпочитах "Да, България" в обединение с "Нова република". Наложи се да гласувам само за едните. Ще има да чакаме съдебна реформа, а оттам трябва да започне всичко. Но нищо- все пак по- малкото зло избрахме. Поне ДПС, ДОСТ и БСП да не участват в управлението.

fallback