Снимка: БТА

Очаквахме повече, малко съм разочарован, сподели лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ в първия си коментар за резултатите от предсрочните парламентарни избори.

Още по темата

Един от водачите на "Обединените патриоти" отбеляза, че акцията на патриотите по границата в последните дни не е правена с цел да се вдигат проценти.

"Успяхме, спряхме доста автобуси, в периода в който бяхме там, успяха да минат 10-15", отчете Симеонов.

Той призова да се изчакат окончателните резултати, за да се види как ще протекат преговорите за нов кабинет.

"Но ние сме доста скучни и предвидими, не очаквайте големи различия. Ще стане същото, както преди 2 години – ще искаме да има ясна програма, която да се изпълнява", посочи лидерът на НФСБ.

Той бе категоричен, че Обединените патриоти не са "болни от амбиции за власт, не ни е крайната цел да вземаме властови позиции, целта ни е да свършим работа. Властта не е най-важното, хората ще съдят по нас от това, какво сме направили, а не колко министерски кресла имаме", посочи Симеонов.

На въпрос за бъдещето на патриотичното обединение и дали то ще остане, той отсече категорично: "Да не съм Баба Ванга да гледам в бъдещето".

"За мен няма никакво значение, дали ДПС ще бъде с 1 процент надолу или нагоре. Но за мен ще бъде най-добре, ако най-после изместим ДПС от вечния балансьор, без когото не може", завърши лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase