Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Днес е последният ден от предизборната кампания преди предсрочните парламентарни избори в неделя. Днес за последен път политиците ще обещават, с надеждата хората да ги харесат и да пуснат бюлетина с тяхната партия или коалиция.

А какво от обещанията ще стане факт, вероятно ще разберем в месеците след вота. Разбира се, ако се сформира правителство.

Какво обаче желае българинът най-много в края на предизборната кампания? И коя е най-важната задача, която следващото правителство трябва да изпълни? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1356 души.

До голяма степен очаквано, всеки трети (34%) посочва като най-важна задача повишаването на доходите на хората.

На второ място е желанието за съдебна реформа, което са подкрепили 18% от анкетираните.

Подпомагането на бизнеса и откриване на нови работни места е най-важната задача, с която трябва да се справи следващото правителство, според 8% от читателите.

Други 6% определят като най-важна задача справянето с проблема с мигрантите.

Въвеждането на нова избирателна система, съобразно референдума от ноември, е най-голямото желание за 3% от нашите читатели.

По 2% са тези, за които най-важните теми са нормализирането на отношенията със съседна Турция и провеждането на реформа в здравеопазването.

Оказа се, че поемането на конкретни стъпки за влизане на страната ни в еврозоната е посочено като топ приоритет от едва 1% от допитаните.

Трябва да се отбележи, че всеки четвърти българин (26%) отбелязва, че важните задачи пред следващия кабинет са много, но едва ли ще бъдат реализирани, независимо какво правителство дойде на власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase