Снимка: БТА
fallback

Членството на България в ЕС е най-доброто нещо, което се е случвало на държавата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред агенция Ройтерс.

"Българското членство в ЕС, макар че в момента в България не е модерно да се говори за него, е най-доброто нещо, което ни се е случвало", посочи бившият премиер.

Oще по темата
Агенция Ройтерс посочва в своя материал, че българският дясноцентристки лидер, който се надява да се върне на власт след изборите тази неделя, заявява, че България трябва да работи за възможно най-бързо задълбочаване на европейската интеграция.

"Проевропейската и пропазарната партия ГЕРБ на Борисов има малка преднина в допитванията до общественото мнение пред социалистите, които са за по-голяма роля на държавата в икономиката. Но след като всеки пети българин още не е решил за кого ще гласува, резултатите от изборите са непредвидими и България вероятно ще има още едно нестабилно коалиционно правителство", отбелязва Ройтерс в своя материал.
 
Агенцията отчита, че България продължава да е под строгото наблюдение на ЕС по проблемите на корупцията и организираната престъпност. "Вървим в правилната посока. Сега трябва да положим максимални усилия в борбата с корупцията и незаконния трафик", казва пред Ройтерс Борисов, който е убеден, че неговата партия може да се справи.

Отношенията с Русия остават сложен политически въпрос в България, която беше близък съюзник на Москва по време на Студената война, отбелязва Ройтерс и припомня, че социалистите обещават да блокират удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. "Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 7 години

Правилния извод:Да загърбим ГЕРБ!

94

Анонимен

преди 7 години

"Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов."Какво по точно ! България може да бъде поКРИМчена от няколко държави едновременно.

93

АААМАН

преди 7 години

ЗАЩО НЕ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА ЗА ИЗЦЕПКИТЕ НА БОКО И ЦЕЦО В БЛАГОЕВГРАД. САМО ГЕРБ МОЖЕЛИ ДА СЕ СПРАВЯТ С КОРУПЦИЯТА. НЯМА СЛУЧАЙ. В КОЙТО ГУЩЕРЪТ САМ ДА Е ОТКЪСНАЛ ОПАШКАТА СИ. ЗАЩОТО ГЕРБ СА МАФИЯ. ЖАЛКО ЗА ЧИТАВИ ХОРА, КОИТО ИМ СЕ ВЪРЗВАТ НА ЛЪЖИТЕ. НО ГЛУПОСТТА Е ЧОВЕШКО К/ВО - НЯМА ОТЪРВАВАНЕ. ДАНО СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО И ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТИЯ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ

fallback