Снимка: архив "Булфото"
fallback

Централната избирателна комисия призна, че има рискове пред гласуването в Турция.

"35-те секции, разкрити в Турция за предсрочните парламентарни избори, са едни от рисковите заради данните, че ще има голям наплив на гласоподаватели на 26 март", каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Oще по темата

Той допълни, че няма сигнали от МВР, че е невъзможно да се гарантира честното провеждане на вота там. Рискът, според него, е по-скоро в невъзможността секционните комисии да поемат наплива.

Томов коментира някои от техническите подробности на гласуването.

Той обясни, че възможностите за преференция при сегашното гласуване са между 8 и 32, двойно на мандатите в съответния регион. Томов припомни и ефектът 15/15, който се появи след въвеждането на преференциалното гласуване.

Тогава при заграждането на един и същи номер на квадратче (за номер на партия) и на кръгче (за преференция ) в Европейския парламент влезе неочаквано Момчил Ненков, а в Народното събрание - Анна Баракова.

Говорителят на ЦИК обяви, че от Агенция “Пътна инфраструктура" е изискана информация кой отговаря за поставянето на билбордове по магистралите – в това число и тези с Бойко Борисов в генералска униформа, за който ГЕРБ твърдят, че е провокация.

Комисията е разпоредила на областните управители да ги премахнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ДОСТ

преди 7 години

До ВАЖНО и СПЕШНО!Как ще гласуват с Турски паспорт на бг избори бе?

12

Анонимен

преди 7 години

IZBORITE SA MANIPULIRANI OT ERDOGAN I BORISOV-OTMENETE GI DOKATO NE E KASNO !

11

ВАЖНО и СПЕШНО!

преди 7 години

Никъде няма изявление КАК ще се упражнява КОНТРОЛ над хора с два вида паспорти: БЪЛГАРСКИ и ТУРСКИ?1.Гласуват с турския, мятат се на автобуса и ИДВАТ в България, за да гласуват с БЪЛГАРСКИЯ???!!???Предвиден ли е КОНТРОЛ?

fallback