Снимка: Булфото, архив
fallback

След дълго заседание ЦИК взе решение за броя на секциите за гласуване в чужбина за предсрочния парламентарен вот на 26 март.

В крайна сметка българите зад граница ще могат да гласуват в общо 70 държави, където ще бъдат разкрити 371 секции, съобщава bTV.

Девет държави са с висока степен на риск и в тях българите няма да могат да гласуват. Това са държави, в които има малко подадени заявления за гласуване и не може да се гарантира демократичността на изборите. В този списък попадат страните като Сирия, Ирак, Афганистан и Етиопия.

Най-много секции в чужбина ще бъдат открити във Великобритания, където ще има 58 места за гласуване. В САЩ и Турция броят им е по 35.

Във Франция ще бъдат разкрити 15 секции, в Гърция – 21, а в Германия – 13. Последната страна е с толкова малко секции, защото държавата е дала съгласието си за разкриване на секции само в дипломатическите и консулските представителства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

тъпи ЦИк номера

преди 7 години

какви шмети капели са това , правелно германия дава разкриване на секции само в дипломатическите и консулските представителства, така гласуват всички от западна европа извън страната си и французи и тн , ако толкова искаш отиваш в консулството или посолството , какво е това секцци ивън страната кой ще ги контролира извън посолството ---з

55

BULGAR

преди 7 години

SQ INGILIZITE LI 6TE MI RE6AT SADBATA V BULGARISTANA. KOYTO E IZBRAL TAM DA JIVEE ZA TAM DA SI GLASUVA.... ABE BAY GANYOVSKA MU RABOTA

54

ШАРАН БГ

преди 7 години

Много са важни за нашите бандит-политици гласовете на "чужденците" Те не живеят в РБ, не работят за РБ, не плащат данъци за РБ... В крайна сметка те не знаят за кого и за какво гласуват.Техните гласове не са важни за българския народ, а само за политическата върхушка. А тя прекрасно си знае / независимо от привидното плюене/, че отново ще е"тя" на власт!!Цветът и щедрите обещания нямат значение. Те не искат промяна!! Оср.ха Референдума и... все едно не го е имало! И пак не знаеш за кого гласуваш

fallback