Снимка: БТА
fallback

В неделя вечер стана окончателно ясно, че Румен Радев ще бъде следващия президент на България. Изборът му обаче доведе до драми в управлението на страната, след като премиерът Бойко Борисов изпълни заканата си и подаде оставката на воденото от него правителство.

Така на практика в момента задачата на президента (а може би и на двамата) стана още по-сериозна в последните 2 месеца от неговия мандат – Плевнелиев ще трябва да се опита да направи всичко възможно, страната да не изпадне в остра политическа криза. Вероятно и с помощта на неговия наследник Румен Радев.

Буквално часове след като стана ясно, че бившият шеф на ВВС ще бъде петия държавен глава на България, екипът на Dnes.bg се допита до своите читатели: Доволни ли сте от избора на Румен Радев за президент? В традиционната ни анкета участие взеха точно 4808 души.

Оказа се, че над половината от участвалите в анкетата са доволни от избора на новия президент – цели 55% от нашите читатели смятат Радев за най-добрия възможен избор от кандидатите.

Всеки десети (11%) отчита, че Цецка Цачева все пак щеше да е по-добрият избор, а 7% от читателите отчитат, че който и от двамата да беше станал следващия президент, едва ли щеше да има особена разлика.

Цели 18% пък са хората, които признават, че за тях изборът на президент не е толкова важен, колкото бъдещето на правителството и затова създалата се криза в момента буди безпокойство у тях.

9% пък са тези, които са обявили, че не се интересуват толкова от политика и избори, а мислят по-скоро как ще изкарат идващата зима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Анонимен

преди 7 години

до 190 - Радев е първият президент избран с такова огромно мнозинство от времето на Ж'елев насам. А тогава бяха други години.

176

българин

преди 7 години

Не пишете глупости.Харесват го само БСП защото е много послушен,кротък,изпълнителен,плах и въобще слушащ и изпълняващ заповедите на майката Партия -БСП.На тях такъв им трябва.Още в денят след изборите червените активисти яхнаха метлите и почнаха яко чистене.В някои държавни учреждения вече и чистачките са от "правилната партия".Още преди да бъде избран в Росийская газета имаше одобрителна статия за него.Та като прочетох статията разбрах,че руснаците го харесват повече от нас българите.

175

Пипи

преди 7 години

До АвгустМоже - потопът, който предизвика в България - все още ни дави и съвсем не идва от Бога, а от Сатана. Ийсус прощава, но Онзи -Другият - НЕ ПРОЩАВА! ТАКА ЧЕ - МОЛЕТЕ СЕ ЗА ВЪПРОСНИЯ ИВАН КОСТОВ - КЪНЕВ-ПЛЕМЕННИКЪТ МУ(ДОКОЛКОТО Е ИЗВЕСТНО) И Сие! АМИН

fallback