Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

Румен Радев печели изборите в чужбина с 52,04%, като за него са гласували 52 843 българи. За Цачева гласовете извън страната са 44 428,или 43,75%.

С опцията "Не подкрепям никого" са гласували 4270 души, или 4,21%. Това сочат данните за гласуването в чужбина на сайта на ЦИК при обработени 94,77% от секционните протоколи.

Oще по темата

Според сканираните протоколи на сайта на ЦИК към този момент, Радев печели в Белгия, Великобритания, Русия и САЩ.

От качени данни за вота в 36 секции в Обединеното кралство Радев печели във всички. Общият брой на секциите, които бяха отворени в Обединеното кралство е 53.

От 14 качени протокола за гласуването в САЩ, Цачева печели вота само в 3 секции там - една в Ню Йорк, Филаделфия и Чикаго. В Америка бяха разкрити 35 секции.

Цачева обаче печели изборите в Турция според качените 34 протокола от общо 35 секции там.

За Цачева в Турция са гласували 20 077 души, а за Радев - 14 783. Той печели вота в 12 секции в Бурса, Ергене, Истанбул, Капаклъ, Чорлу и Ялова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 7 години

Оф, като дойде БКП-то на власт и все стават поразии.Всеки път така... Ако и сега така стане - ще закълна и внуците да не гласуват за БКП-то.Не, че и другите не са му клонинги , ама...

38

Анонимен

преди 7 години

Стига бе - таман накараха електората да си мисли, че бившата членка на БКП е получила малка подкрепа от БСП и вие омацахте пейзажа...Запомнете! Не е важно кое е вярно, а кое е повторено многократно!

37

pero

преди 7 години

нормално :)

fallback