Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Румен Радев е добавил 1 млн. гласа към подкрепата си, която събра на първия тур. Такива са резултатите според паралелното преброяване, извършено от агенция "Маркет линкс".

По данни на агенцията двойката Румен Радев – Илияна Йотова събира 58,23% подкрепа, Цецка Цачева и Пламен Манушев взимат гласовете на 36,87% от избирателите. 4,9% от избирателите пък са зачеркнали квадратчето "Не подкрепям никого".

Активността на вота днес, според социологическото проучване, е била 50,35%.

Освен от БСП, ген. Радев има подкрепа и от други партии. 12% от гласувалите за него днес са от ГЕРБ, 47% са от БСП, а 9% – от ДПС.

За разлика от него Цецка Цачева почти не е успяла да спечели подкрепа извън твърдия електорат на ГЕРБ – 3/4 от избирателите ѝ са симпатизанти на партията.

А кого избраха симпатизантите на ГЕРБ? Оказва се, че 20% от тях са дали гласа си за Румен Радев. При БСП обаче няма симпатизанти, които да са подкрепили Цецка Цачева. 79% от електората на ДПС пък е дал гласа си за Румен Радев. Избирателите на реформаторите пък са били разделени между Радев и Цачева.
 
Близо 200 хил. отидоха до урните и отбелязаха, че не подкрепят никого.

Този протестен вот има една много изявена черта – преобладаващата част от хората, които са гласували така, са с висше и средно образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 7 години

Няма политическа партия която да е натворила толкова издънки като ГЕРБ. И другите не са свестни, но тия чупят наглометъра, кадрите им в огромната си част са безумно ***, но пък много нагли, като Москов и Ненчев. Плевнелиев също се оказа толкова ужасен президент, че пред варианта да си изберат подобен, дори герберите кривнаха в ляво.Това е резултата когато както сам казваше Боко - На мен истинските ми оценки идват от Брюксел и ВашингтонЕ, губернатора падна, дано не го замести друг!

33

Анонимен

преди 7 години

А може би това искаше Борисов..... ДА ЗАГУБИ

32

Партиен член

преди 7 години

На симпатизантите на ГЕРБ които гласуваха за Радев или които не покрепиха никой им писна.Гласуваш преди години за Герб Борисов си дава оставка,после пак гласуваш той пак оставка .Другия път може да каже : ако не е Фандъкова кмет пак оставка.Така сам кара хората които го подкрепят да търсят други варианти.Не мисля че тези дето гласуваха за Радев искат да виждат как Р.Овч се радва доволно.

fallback