Снимка: bTV
fallback

Плакати със заплахи към избиратели, че ще останат без пенсии и без лични карти, се ширят из турския град Чорлу, съобщава bTV.

Плакатите са разлепени в близост до джамията в българския квартал на града. Само преди ден на същото място имаше и други плакати на турски, с които българските избиратели се призовават да отидат да гласуват, защото вече е задължително.

Подобни заплахи има и в други турски градове, но тази година основната агитация обаче е във Facebook, отчитат от телевизията.

Друг слух плаши, че който не гласува правилно, няма да бъде допуснат да види роднините си в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

уф имал съм предвид втори тур 29 000 за Цачева 12 000 за Радев.

8

Анонимен

преди 7 години

Цецка цачеав обра турския вот и на двата тура12 500 турци аз Цачева 350 за радев - първи тур29 турци за Цачева, 12 за Радев - втори тур.Кой е турският кандидат -Цачева!!!

7

Истината

преди 7 години

Това безобразие с гласуването в Турция трябва да се прекрати незабавно!Има ***,лесен и ЗАКОНЕН начин това да стане!Забранява се гласуването на български граждани живели в чужбина повече от 27г!Такъв закон ще мине в Страсбург,защото преди няколко години бе заведено дело срещу аналогичен британски закон забраняващ гласуване на живели повече от 13г в чужбина британци и делото бе загубено-т.е. има прецедент и законът е допустим!Защо 27години?Ами за да не пострадат българите емигрирали след 1990г

fallback