Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, на където е тръгнал или дори, че се връща назад, коментира вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, след като гласува в родния си Габрово.

"Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви", допълни още той.

Томислав Дончев коментира и евентуалната оставка на правителството на ГЕРБ. По думите му политиката не е аритметика, а е принципи, морал, чест и достойнство.

"Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.

Дончев подчерта, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

gergana maneva

преди 7 години

Gergana Maneva Дали някой от гербаджиите ще каже истината на Борисов ,че той умишлено предизвика тази криза в държавата ни?Че той умишлено потопи кораба!Дали някой от гербаджии ще му иска сметката?Не народът им е виновен,а техния лидер ,който ги предаде и изигра с тази номинация за президент,която беше ясно ,че няма да спечели изборите!Виновните са и в ръководствто на ГЕРБ ,така че оставки трябва да валят !И още !Не знам ,дали някой ще продължи да гласува за ГЕРБ на следващите избори при положение ,че винаги ,във всеки един момент биха ни шантажирали с оставки и т.н!Това ли означава стабилност

52

до чебурашка

преди 7 години

Да, с избирането на Тръмп отмина златното време на болшевишката либерастия и настъпва златното време на десния национализъм. А електората на БСП са неосъзнати националисти и е въпрос на време да се ориентират.

51

карина

преди 7 години

Според ББ , ако вместо ЦЦ е бил предложил Т.Дончев е щял задължително да бъде избран. Само аз ли мисля обратното за този човек ?

fallback