Снимка: архив, Булфото
fallback

Денят за размисъл преди утрешния втори тур на президентските избори протича спокойно, обясни говорителят на Централната избирателна комисия комисията  Александър Андреев. Получени са 4-5 сигнала за нерегламентирана агитация днес.

Те са малко на брой и са от компетентността на съответните Районни избирателни комисии. Затова и ЦИК ги препраща по компетентност с оглед извършването на проверка по тях и взимане на решение.

Жалба има и за материал, публикуван във вестник "Българска армия". Статията е препечатка от фейсбук страницата на министъра на отбраната. Жалбоподателят твърди, че в материала се уронват престижът и доброто име на един от кандидатите за президент, съобщава БНР.

На секционните избирателни секции в чужбина  са дадени допълнителни указания как да разпределят функциите между тях, така че всички българи зад граница да могат да упражнят правото си на вот.

Говорителят на ЦИК напомни, че студентите могат да гласуват в избрана от тях секция, когато не живеят в същото населено място, където учат:

Освен с лична карта те трябва да носят и студентската книжка, с която да удостоверят, че са редовно обучение и че е заверен техният семестър за тачи учебна година - 2016/2017.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Радев и Цецка-Пижо и Пенда!

26

Анонимен

преди 7 години

Който се е научил да лети,не може да пълзи,а който е свикнал да пълзи,не може да лети.

25

Анонимен

преди 7 години

БУДА-лите утре пак ли ще гласуват под строй или добре мотивирани???

fallback