Снимка: архив, Bulphoto

Централната избирателна комисия е извършила чудовищна манипулация с гласуването за референдума, твърди в открито писмо до медиите Слави Трифонов, който инициира допитването.

Според шоумена общият брой на гласувалите на референдума е 3 501 220. Това е повече от изискуемите 3 500 585 гласа, които правят решенията от референдума за задължителни.

Още по темата

"Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона", категоричен е шоуменът.

Според него от ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик.

"Но законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност", обелязва той и пресмята, че така всички бюлетини са 3 501 220.

Слави Трифонов допълва, че много българи не са успели да гласуват, защото ЦИК прекрати изборния ден преди да гласуват всички хора в чужбина.

"ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получил заповед да саботира референдума", пише той и завършва:

"Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата - политическата класа и техните слуги!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase